ZZP aangifte inkomsten belasting uitbesteden?

 

Wij zijn op de hoogte van de laatste regels en aftrekposten.

 
 

Aangifte inkomstenbelasting ZZP’er

Ook als ZZP'er ontkom je er niet aan: de aangifte inkomstenbelasting. Als ondernemer ben je verplicht om aangifte te doen.

Als ZZP'er betaal je de inkomstenbelasting over je belastbaar inkomen. Deze aangiften inkomstenbelasting doe je, net als een particulier, één keer per jaar. Wil jij de aangifte laten doen door een ervaren boekhouder? Wij regelen dit graag voor je.

Voordelen aangifte inkomstenbelasting uitbesteden

Als (startende) ZZP'er heb je recht op diverse aftrekposten. Deze aftrekposten worden van de winst afgehaald zodat je belastbaar inkomen wordt verlaagd. Doordat dit belastbaar inkomen omlaag gaat hoef je ook minder inkomstenbelasting te betalen.

Een aantal aftrekposten waarvoor je als ZZP'er in aanmerking kunt komen zijn onder andere:

  • Zelfstandigen- en startersaftrek op het moment dat je meer dan 1225 uur gewerkt hebt. Dit geldt overigens niet voor een BV of een NV.
  • Kleine ondernemingsregeling. Dit kan bijvoorbeeld als je minder dan € 1883,- BTW hoeft te betalen.
  • MKB winstvrijstelling. Deze vrijstelling verlaagd je fiscale winst waardoor je minder belasting hoeft te betalen.
  • Investeringsaftrek wanneer je investeringen in totaal boven de € 2300,- vallen. De aanschaf van een auto valt niet onder deze regeling.

Je aangifte inkomstenbelasting uitbesteden?

Heb je interesse om de aangifte van je inkomstenbelasting uit te besteden aan ons? Neem gerust contact op. Via de onderstaande kun je direct contact opnemen met ons administratiekantoor.

Contact opnemen